Gemeente promoot topsport in één campagne

Gemeente promoot topsport in één campagne

Heusden-Zolder is een gemeente waar veel topsport te beleven valt, veel mensen beseffen dat niet. De gemeente heeft daarom het belangrijkste aanbod - zeg maar het topje van de sportieve ijsberg - gebundeld in de campagne ‘Topsport in Heusden-Zolder’. Het seizoen opent op de Lotto BMX Track met de 3de en 4de manche van de UEC European Cup BMX op 21 en 22 april. Door het groeiende succes is er nu zelfs een derde dag aan toegevoegd waarin de Europese toppers zich met elkaar meten. Het parcours is voor een deel heraangelegd en zorgt dus voor nieuwe uitdagingen.

Dan volgt het weekend van 17 tot 19 mei met op Circuit Zolder de DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters). Het DTM-raceweekend is een autosportfestival voor het hele gezin waarbij zowel de pure autosportfreak als de liefhebber van show en animatie aan zijn trekken komt.

De Nacht van de Atletiek staat elk jaar garant voor een avond topatletiek en dat zal op zaterdag 20 juli niet anders zijn, zeker omdat de Nacht zijn 40ste verjaardag viert. De Belgische atleten worden uitgedaagd door wereldtoppers en Europese kampioenen in het horden lopen, verspringen, sprinten, lange afstanden, hoogspringen en het polsstokspringen. Ook de jeugd krijgt zijn kans.

Van 22 tot en met 27 juli geeft het UCI wereldkampioenschap BMX toeschouwers de kans om het kruim van de BMX-wereld aan het werk te zien. Tijdens de eerste dagen toont de jongere garde zich en aan het eind strijden de toppers voor de regenboogtruien, alles samen duizenden rijders uit de hele wereld.

Ook in het Helzoldstadion valt er dit jaar weer wat te beleven met 3 speedwayraces. Op 13 en 14 april gaan nationale en internationale 500cc zijspannen met elkaar de strijd aan tijdens de Internationale Speedway met als blikvanger de Duitse Gespann Masters. In het weekend van 29 en 30 juni is het de beurt aan de 125cc jeugdrijders. Jaarlijkse afsluiter is de Gouden Helm met een groot deelnemersveld op 24 en 25 augustus.

En wie op Tweede Kerstdag de kalkoen letterlijk of figuurlijk wil doorspoelen moet weer op het circuit zijn voor de Wereldbeker veldrijden, ook weer met alle wereldtoppers aan de start. En dat is nog maar een greep uit het hele aanbod topsport in eigen gemeente.45431