Het weer: droger in het weekend

Een golvende storing is nog enige tijd verantwoordelijk voor hoge neerslagkansen. Onder impuls van een uitloper van een hogedrukgebied wordt deze storing naar het zuiden gedwongen en blijft het enige tijd droog. Na het weekend nemen de regenkansen echter opnieuw toe.
Vandaag domineren wolken en perioden met lichte regen wisselen af met drogere perioden. Er komen nauwelijks opklaringen voor. Tot de middag staat er veel wind met kans op rukwinden tot 70 km/u. Na de middag neemt de wind in kracht af. Maxima rond 17 graden.
Morgen is het betrokken en regenachtig tijdens de ochtend en voormiddag. Stilaan blijft het droog en vooral na de middag is e rook ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 12 of 13 graden.
Zondag wordt een droge dag. Nevel en mist kunnen lokaal hardnekkig zijn, maar op vele plaatsen kan er wat zon doorbreken en het blijft droog. De maxima liggen rond 15 graden.
Maandag neemt de bewolking toe en na de middag komt er flink wat regen opzetten. In de avond is er zelfs kans op onweer. De maxima liggen rond 15 graden.
Dinsdag is het mistig in de ochtend en er valt lichte regen. Later op de dag wordt het droger en een opklaring is mogelijk. Meestal blijft de bewolking echter dominant. Het kwik haalt opnieuw 15 graden.
De volgende dagen houdt het wisselvallige herfstweer aan. De regenkansen zijn vrij hoog en het wordt naar het weekend toe nog wat kouder. Evenwel donderdag en vrijdag is het wel overwegend droog. (Michel Nulens - Meteoservices)11530