Het weer: herfstweekend!

In een noordwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht van polaire oorsprong aangevoerd. Het kwik presteert ondermaats en de neerslagkansen zijn erg groot. Daarbij staat er ook behoorlijk wat wind. Kortom een herfstweekend staat voor de deur. Vanaf zondag wordt het wel iets zachter en in de tweede helft van volgende week wordt het tijdelijk droger.
Vandaag is het op en top herfstweer. Er staat een gure noordwestenwind en er vallen geregeld een aantal buien. Tussendoor zijn er evenwel ook drogere perioden met enkele opklaringen. Het is vrij koud bij slechts 14 graden.
Morgen wordt een sombere dag. Wolken zijn hardnekkig en er zijn perioden met lichte regen, evenwel afgewisseld door wat drogere perioden. Bij 12 graden en een matige noordwestenwind is het guur herfstweer.
Zondag domineren wolken en periodiek valt er regen. Vooral tijdens de ochtend is de regen intenser, na de middag zijn er wat meer drogere perioden. Het wordt wel iets zachter bij 15 graden, al is er nog behoorlijk wat wind.
Maandag kan het kwik oplopen tot 18 graden. Het is echter zwaar bewolkt tot betrokken en er val geregeld een spat regen. Bovendien staat er nog steeds een matige wind.
Dinsdag domineren de wolken, maar af en toe zijn er ook enkele opklaringen. Er kunnen enkele buien vallen, maar het is ook geregeld droog. Het kwik bereikt 14 graden.
Woensdag kan er af en toe een bui vallen, maar het is vaak droog. Donderdag stijgt de luchtdruk en zou het wel eens de hele dag droog kunnen blijven. Vrijdag is het nog droog tot de late namiddag/avond. Dan gaat het opnieuw regenen. De maxima liggen meestal in de buurt van 14 graden.(Michel Nulens - Meteoservices)
8733