Het weer: het blijft onstabiel

Het weer: het blijft onstabiel

Depressionaire invloeden zorgen voor een erg onstabiele luchtmassa, waarin gemakkelijk buien ontstaan en de kans op onweer groot is. Een meer gestructureerde onweerszone komt vanuit het zuiden opzetten, met kans op lokaal hevig onweer. Het is wel erg warm. De volgende dagen blijft de onstabiliteit aanwezig en dus ook de kans op buien, soms met onweer. In het weekend is de neerslag beperkter, maar het wordt stilaan wat koeler.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend, al zijn er in het westen tijdelijk lage wolkenvelden en is het nevelig. Stilaan komen er stapelwolken opzetten en vooral na de middag kunnen er enkele regen- en onweersbuien vallen. Op veel plaatsen kan het evenwel droog blijven. De maxima liggen rond 26 graden. Zwakke wind.
Morgen is reeds van in de ochtend de onstabiliteit erg groot. Opborrelende stapelwolken komen dan ook al vlug opzetten en reeds in de loop van de ochtend kunnen de eerste buien verwacht worden. Een donderslag is daarbij mogelijk. Na de middag zijn er enkele stevige onweersbuien mogelijk, lokaal vergezeld van hagel. Tussendoor zijn er evenwel ook droge perioden met opklaringen. Het is warm bij maxima rond 25 graden en de wind is meestal zwak.
Vrijdag is de aangevoerde lucht koeler, waarbij het kwik stagneert op 22 graden. Er vallen echter geregeld een aantal buien en lokaal is er kans op onweer. De westelijke wind wakkert aan.
Zaterdag is er veel bewolking, maar de neerslagkansen zijn wat beperkter. Op een drupje motregen of een enkele bui na, is het meestal droog. Met af en toe wat zon bereikt het kwik gemiddeld 22 graden.
Zondag zijn er flinke zonnige perioden, afgewisseld door stapelwolken. Het wordt wat warmer bij gemiddeld 24 graden en de wind waait zwak tot matig uit het noorden tot het noordoosten.
Na het weekend houdt het wisselvallige weer aan met geregeld een aantal buien en soms kans op onweer. Tussendoor is er echter ook ruimte voor de zon. De maxima liggen meestal tussen 23 en 25 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)40163