Het weer: het wordt iets kouder

Nu het winterseizoen op zijn einde loopt komen koudere luchtstroming opzetten over onze streken. De temperaturen blijven evenwel nog relatief hoog, maar de kans op wat grondvorst en soms zelfs nachtvorst neemt stilaan toe. Op de lange termijn lijkt het kwik weer hogere waarden te zullen kiezen.
Morgen is in de vroege ochtend een drupje regen mogelijk, maar al vlug blijft het droog. De wolken breken en maken plaats voor opklaringen. Vooral na de middag is er ook ruimte voor de zon en de maxima komen uit op 11 graden.
Donderdag meldt zich een storing vanuit het westen met regen in de namiddag. Tot dan is het echter droog en er zijn opklaringen, die later plaats maken voor betrokken weer. De maxima komen uit op 10 graden.
Vrijdag wordt een sombere dag en periodiek valt er wat lichte regen of motregen. Tussendoor zijn er echter ook droge perioden. Bij 8 graden wordt het gevoelig koeler.
Zaterdag stroomt koele lucht over onze streken bij maxima rond 8 graden. Wolken domineren vaak en er zijn enkele buien mogelijk. Er zijn echter ook langere droge perioden.
Zondag is het koud in de ochtend met kans op grondvorst en mogelijk zelfs lichte vorst. Het is droog weer en er zijn opklaringen. Na de middag is er meer bewolking en in de avond neemt de kans op neerslag toe.
Na het weekend blijft het licht wisselvallig met nu en dan wat regen of enkele buien. De temperaturen komen echter opnieuw hoger uit en de kans op vorst neemt af. (Michel Nulens - Meteoservices) 15412