Het weer: het wordt warmer

Een hogedrukgebied over het oosten van Europa kan zijn invloed laten gelden over onze streken in het weekend en dit in combinatie met een zuidelijk briesje kan het kwik een stuk de hoogte in laten gaan. Storingen liggen echter dicht in de buurt, dus de situatie zal zeker opgevolgd moeten worden. Tot het weekend domineren zachte, maar gestoorde luchtstromingen het weerbeeld in onze regio.
Vandaag klimt het kwik tot 15 graden. Een storing zorgt echter reeds in de ochtend voor regen, soms matig. Later zijn er drogere perioden, maar de kans op regen blijft de hele dag door bestaan.
Morgen is het zwaar bewolkt tot betrokken en zo nu en dan valt er wat motregen. In het tweede deel van de namiddag blijft het helemaal droog en zijn enkele opklaringen mogelijk. Het kwik kan mogelijk richting 20 graden klimmen.
Vrijdag wordt zachte lucht vanuit het zuiden aangevoerd. Wolken domineren vaak, maar af en toe is er ook zon. Het blijft overwegend droog en de maxima kunnen net boven 20 graden uitkomen.
Zaterdag is er wat meer ruimte voor de zon, al zijn de wolken bij momenten in de meerderheid. Het wordt warm bij maxima rond of net boven 20 graden.
Zondag is het wisselend tot soms zwaar bewolkt. Het blijft meestal droog en opnieuw bereikt het kwik waarden van rond of net boven 20 graden.
Na het weekend is het vaak droog en er is ruimte voor de zon. Het kwik haalt nog even waarden van om en bij 20 graden. In de tweede helft van de week wordt het gevoelig kouder en vooral op het einde van de week nemen de neerslagkansen opnieuw toe. (Michel Nulens - Meteoservices)11627