Het weer: hoge neerslagkansen!

Het weer: hoge neerslagkansen!

In een noordwestelijke luchtstroming wordt koele, onstabiele lucht van polaire oorsprong naar onze streken gestuurd. Er staat dan ook koel en wisselvallig weer op het programma. Op de lange termijn is er weinig verandering te verwachten, al wordt de aangevoerde lucht een tikkeltje zachter en zijn er enkele droge dagen in het verschiet.  
Vandaag domineren wolken het weerbeeld, maar er zijn af en toe ook enkele schuchtere opklaringen. Het blijft overwegend droog en de maxima komen uit op 16 graden.  
Morgen gaat het al van in de ochtend regenen. Pas later in de namiddag wordt het droger vanuit het noorden en volgen er enkele opklaringen. Het kwik stagneert op 15 graden en er staat een matige wind.  
Vrijdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er wordt daarbij een aantal buien van over de Noordzee aangevoerd. Een enkele stevige bui is daarbij mogelijk. Tussendoor zijn er echter wel opklaringen. De maxima liggen rond 14 graden.  Zaterdag gaat het regenen bij 13 graden en zondag lijkt het dan toch wat droger te blijven met ook wat zon.
Na het weekend domineren wolken vaak het weerbeeld en is het erg wisselvallig. Maandag lijkt droog, maar bewolkt te verlopen. Dinsdag wordt regenachtig en woensdag is er weer wat meer zon. De dagen nadien staan er geregeld buien op het programma. (Michel Nulens - Meteoservices)35769