Het weer: iets zachter

Met storingen die met de regelmaat van de klok onze streken aandoen, blijft het de volgende dagen erg wisselvallig met geregeld regen of buien. De luchtstroming wordt echter meer zuidwestelijk, waardoor wat zachtere lucht wordt aangevoerd. Het wordt dus minder koud.
Vandaag komt er na een droge maar bewolkte ochtend, een storing opzetten met regen, die tijdelijk voorafgegaan wordt door wat smeltende sneeuw. De namiddag verloopt regenachtig. Maxima rond 3 graden.
Morgen domineren wolken het weerbeeld en bij perioden valt er regen. Het wordt wel iets zachter bij 8 graden.
Donderdag is er ruimte voor wat zon, vooral na de middag. Een enkele bui is echter niet geheel uitgesloten bij maxima rond 8 graden.
Vrijdag lijkt het overwegend droog te blijven, maar het is zwaar bewolkt tot betrokken. Het kwik bereikt gemiddeld 8 graden.
Zaterdag valt er wat regen in de ochtend, maar nadien wordt het droger en is er ruimte voor af en toe zon. De maxima liggen rond 8 graden.
Zondag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er komen daarbij enkele plaatselijke buien opzetten en er staat een matige wind. De maxima liggen rond 9 graden.
Na het weekend kan de zon wat meer voorkomen in het weerbeeld, al is er ook af en toe kans op een regenbui. Het wordt evenwel een fractie zachter bij maxima meestal rond 10 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)23425