Het weer: koeler!

Het weer: koeler!

Na de doortocht van een koufront wordt merkbaar koelere lucht over onze streken aangevoerd. Bovendien is de luchtmassa aanvankelijk onstabiel met kans op enkele buien. De volgende dagen blijft het eerder koel met vooral op dinsdag neerslag van betekenis. Op het einde van de week kiest de wind voor het zuiden en wordt het terug wat warmer.
Vandaag schuift een storing in de ochtend over onze streken met lokaal wat regen of enkele buien. Een donderslag is mogelijk. Na een droge periode met enkele opklaringen, komen er na de middag opnieuw plaatselijke buien opzetten. Ook dan is een donderslag mogelijk. Het wordt gevoelig koeler dan de afgelopen dagen bij maxima rond 21 graden en er staat een matige westelijke wind.
Morgen wisselen zonnige perioden af met stapelwolken. Rond de middagperiode zijn de wolken talrijker, maar het blijft droog. Maxima rond 20 graden en een matige wind.
Maandag wisselen opklaringen en wolken elkaar af. De wolken domineren evenwel en vooral in het westen is een enkele bui niet geheel uitgesloten. Het is eerder fris bij 19 graden.
Dinsdag trekt een storing over onze streken met veel wolken en perioden van regen of buien. Bij momenten kan er intense regen vallen. Het kwik komt niet hoger dan een graad of 18.
Woensdag staat er een overwegend droge dag op het programma. In de ochtend is het vrij zonnig, nadien is er vrij veel bewolking. De maxima liggen rond 20 graden.
In de tweede helft van de week kiest de wind voor een zuidelijke sector en kan het kwik een stuk hoger uitkomen bij gemiddeld  25 graden. Op vrijdag is er echter kans op onweer. Het volgende weekend lijkt meestal droog te zullen verlopen.(Michel Nulens- Meteoservices)34479