Het weer: koude nachten

Het weer: koude nachten

Koude lucht van polaire oorsprong kan onze streken de volgende dagen bereiken. Dat zullen we vooral tijdens de nachten gewaar worden. Het wordt een flink stuk kouder met kans op grondvorst. Het wordt wel enkele dagen droog met ook wat zonneschijn, al krijgen we eerst een aantal buien te verwerken.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen verspreid een aantal buien, soms pittig van aard. Het kwik stagneert op een graad of 10 en de wind is matig.
Morgen komt de wind uit een noordelijke sector en voelt koud aan. De zon is echter van de partij. Na een koude start bij minima rond 3 graden, komen de maxima uit op 11 graden.
Dinsdag is het erg koud in de ochtend en kan het lokaal aan de grond vriezen. Nadien is er ruimte voor de zon en kan het kwik oplopen tot 10 graden.
Woensdag wisselen wolken en zon elkaar af. Na een koude start komen de maxima uit op 9 graden. De wind waait zwak uit het zuiden.
De volgende dagen zijn er meer wolken en nemen de neerslagkansen toe. De maxima liggen rond 10 graden, maar door de talrijke wolken koelt het tijdens de nacht minder fel af. (Michel Nulens - Meteoservices)37109