Het weer: kouder vanaf het weekend

In een strakke westelijke luchtstroming worden storingen naar onze streken gestuurd. Wolken en perioden met regen domineren. De aangevoerde lucht is wel nog steeds zacht. Tijdens het weekend kiest de wind voor een noordelijke sector en wordt koudere lucht aangevoerd. De neerslag krijgt dan een winters karakter.
Morgen is het betrokken en in de loop van de ochtend komt er regen vanuit het zuiden opzetten. Pas later in de namiddag wordt het weer droger. Maxima rond 14 graden en een strakke wind met rukwinden tot 60 km/u.
Vrijdag is het regenachtig in de ochtend, maar nadien wordt het droger. Na de middag zijn er ook enkele opklaringen, al worden die afgewisseld door plaatselijke buien. Maxima rond 11 graden.
Zaterdag wordt gevoelig koudere lucht aangevoerd en blijft het kwik steken op slechts 6 graden. Opklaringen wisselen af met buien. Deze buien kunnen van korrelhagel of regen en sneeuw gemengd zijn.
Zondag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Opnieuw vallen er lokale buien, soms met een winters karakter. Na een koude ochtend met kans op grondvorst, komen de maxima uit op 5 graden.
Na het weekend blijft het erg wisselvallig, maar het wordt stilaan terug iets zachter. De maxima blijven wel onder 10 graden steken. (Michel Nulens - Meteoservices)23359