Het weer: kouder

Het weer: kouder

Met een op gang komende noordelijke luchtstroming wordt koudere lucht aangevoerd. Aanvankelijk is deze lucht gestoord en is er zelfs kans op winterse neerslag. Na het weekend zijn er echter drukstijgingen en wordt het droger. Tijdens de nachten gaat het evenwel vriezen.
Deze namiddag verloopt regenachtig bij maxima rond 5 graden.
Morgen sleept een storing over onze streken met veel wolken en van tijd tot tijd regen. Later op de dag wordt het kouder en kunnen er ook enkele sneeuwvlokken tussen de regen zitten. De maxima liggen rond 4 graden.
Maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Verspreid vallen er enkele winterse buien. Dat kunnen buien zijn van regen en sneeuw of smeltende sneeuw. Rond de middag zijn dat meestal regenbuien. Maxima rond 5 graden en een matige noordelijke wind.
Dinsdag is het droog en flink zonnig. De huidige weerkaarten voorzien zelfs nauwelijks wolken. Het is echter koud met algemene vorst in de ochtend en maxima rond 4 graden.
Woensdag vriest het matig in de ochtend. Het kwik kan dalen tot -5 graden. Nadien is er veel zon en klimt het kwik tot 4 graden. Later komen er wolkenvelden opzetten.
Tot het einde van de week blijft het eerder koud met lichte nachtvorst en overdag temperaturen rond 5 graden. Er is meer bewolking en bij momenten zijn de wolkenvelden dominant, het blijft echter overwegend droog. In het weekend nemen de regenkansen toe en wordt er ook wat zachtere lucht aangevoerd. (Michel Nulens - Meteoservices)24312