Het weer: lenteweer!

De kern van een hogedrukgebied schuift over onze streken en laat de volgende dagen de wolken verdwijnen. Daarbij wordt er zachte lucht vanuit het zuiden aangevoerd en bereiken de temperaturen lentewaarden. Tijdens het weekend kunnen verzwakte storingen over onze streken dringen, voornamelijk gekenmerkt door wolken. Het kwik doet dan een stapje terug. Later kan er zelfs regen vallen.
Morgen breekt de bewolking in de loop van de ochtend open en zijn er vooral na de middag brede opklaringen, met steeds meer zon. Het kwik klimt tot 14 graden.
Donderdag is er veel zon en er staat weinig wind. Er komen slechts enkele wolken voor en het wordt warm bij maxima rond 18 graden. Een lokale 19 graden is mogelijk.
Vrijdag staat er flink wat zon op het programma en het kwik kan oplopen naar 19 of 20 graden. De lente is volop aanwezig, al zijn er ook enkele wolken.
Zaterdag is nog 16 graden mogelijk, maar de bewolking neemt gestaag toe en in de avond kan er mogelijk wat regen vallen.
Zondag domineren wolken en er valt lichte regen. Het kwik stagneert op 13 graden.
 Na het weekend is het even kouder en wisselvallig met hogere neerslagkansen. In de tweede helft van de week zou een volgend hogedrukgebied opbouwen en blijft het droog. Aanvankelijk is er wel nog veel bewolking, maar de temperatuur gaat geleidelijk aan terug omhoog.(Michel Nulens - Meteoservices)10052