Het weer: minder zacht!

Langs de noordelijke flank van hogedrukgebieden over het zuiden van Europa schuiven storingen van west- naar oost, net ten noorden van onze streken. De wolkenvelden van deze storingen krijgen we mee, de neerslag slechts af en toe. Bovendien is de luchtstroming zuidwest, waarbij er minder zachte lucht wordt aangevoerd.
Vandaag domineren wolkenvelden het weerbeeld en de zon is meestal afwezig. Een lokaal drupje motregen is niet uitgesloten, al blijft het meestal droog. De maxima liggen rond 15 graden en er staat een matige wind.
Morgen is het zwaar bewolkt tot betrokken en er komen nauwelijks opklaringen voor. Het blijft wel overwegend droog bij maxima rond 14 graden.
Donderdag kan het kwik wat hoger uitkomen bij 16 graden. Het zijn echter opnieuw de wolkenvelden die het weerbeeld domineren, maar het blijft droog.
Vrijdag komt er in de loop van de namiddag regen opzetten vanuit het noordwesten. De wind wakkert nog wat aan en de maxima liggen rond 13 graden.
Zaterdag zijn er enkele opklaringen, waarbij er ook wat ruimte is voor de zon. Het is vrij winderig en de maxima liggen rond 12 graden.
Zondag zorgen storingen voor betrokken weer met perioden van regen. Tussendoor zijn er ook drogere perioden. De maxima liggen rond 15 graden en er staat een meest matige zuidwestenwind.
Na het weekend houdt het wisselvallige weer aan. Geregeld zijn wolkenvelden die worden vergezeld van regen of buien en het wordt nog wat minder zacht bij maxima rond 12 of 13 graden. De wind waait bovendien meestal matig. (Michel Nulens - Meteoservices)23272