Het weer: Na het weekend zachter

Onder invloed van een krachtig hogeluchtdrukgebied over Rusland wordt koude lucht over onze streken aangevoerd met maxima enkele graden boven het vriespunt en minima die vaak negatief worden. Soms is de bewolking voldoende dik om wat winterse neerslag te lossen, maar meestal is het droog.

Morgen wordt het een rustige winterdag bij maxima rond gemiddeld 2 of 3 graden en weinig wind. Wolken domineren in de ochtend met kans op nevel en plaatselijk aanvriezende mist. Nadien volgen er enkele opklaringen.

Donderdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Bij momenten is het zwaar bewolkt met kans op een lokaal sneeuwvlokje. Maxima rond 2 graden.

Vrijdag zijn er opklaringen, maar een enkele winterse bui is ook mogelijk. Na de middag is het meestal droog met wat meer opklaringen. Maxima rond 3 graden.

Zaterdag zorgt een storing voor enige tijd regen en sneeuw of sneeuw, die later echter overgaat in regen. Het kwik bereikt 4 graden.

Zondag kan er in de ochtend wat winterse neerslag vallen. Nadien is het meestal droog, maar zwaar bewolkt. Maxima rond 4 graden.

Na het weekend wordt het gestaag wat zachter, maar ook wisselvallig met geregeld regen en buien. Halfweg de week komt het kwik uit op 7 of 8 graden en ook tijdens de nacht blijven de temperaturen positief. (Michel Nulens - Meteoservices)

18314