Het weer: nachtvorst!

Onder impuls van hogeluchtdrukgebieden, die zich uitstrekken van de Atlantische Oceaan tot Rusland, stijgt de luchtdruk in onze regio. Hierbij staat een koude en droge noordoostelijke luchtstroming. Op het einde van de week kunnen storingen tot onze streken doordringen met nadien aanvoer van gevoelig zachtere, maar ook gestoorde lucht.
Vanavond en het eerste deel van de nacht is er kans op enkele sneeuwvlokken. Het wordt een koude nacht met lichte vorst.
Morgen is het wisselend tot zwaar bewolkt en meestal droog. Het kwik blijft laag bij slechts een graad of 1. Bovendien staat er een matige en schraal aanvoelende noordoostenwind.
Donderdag zijn er enkele mistbanken mogelijk in de ochtend. Nadien zijn er enkele opklaringen en is er ook wat zon. Na algemene vorst klimt het kwik tot 3 graden.
Vrijdag zorgt een storing voor veel wolken met af en toe wat motregen. Het is bovendien erg mistig. De maxima liggen rond 5 graden.
 In het weekend wordt het zachter bij maxima rond 7 graden. In de ochtend is er kans op mist, maar nadien is er af en toe zon. Er is ook nog kans op nachtvorst. Na het weekend stroomt zachtere, maar vochtige en gestoorde maritieme lucht over onze streken. Het wordt zachter, maar ook erg wisselvallig met geregeld regen en buien en de wind trekt aan. (Michel Nulens - Meteoservices)17864