Het weer: nieuwe hittegolf?

De kern van een hogedrukgebied komt ten oosten van onze regio te liggen, waardoor de luchtstroming zuidelijk wordt. Hierdoor kan lucht van subtropische oorsprong onze streken bereiken en komen de maxima bijzonder hoog uit voor de tijd van het jaar. In het weekend lijkt er stilaan een weersverandering op til te staan.
Morgen wordt het een schitterende zomerdag. Het kwik bereikt 27 of 28 graden en de zon is van de vroege ochtend tot de late avond aanwezig, nauwelijks gehinderd door wolken. Er zijn in de loop van de dag wel enkele stapelwolken mogelijk. De wind waait zwak uit het zuidoosten.
Donderdag wordt het uitermate zonnig en met een zwak briesje uit het zuiden bereikt warme lucht onze streken. Het kwik kan oplopen tot 31 en mogelijk zelfs 32 graden.
Vrijdag begint de dag met veel zon en vrijwel geen wolken. Na de middag komen er enkele stapelwolken opzetten en in de avond is een lokaal warmteonweer niet geheel uitgesloten. Het wordt tropisch warm bij maxima rond 30 graden.
Zaterdag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. Vooral na de middag is er opnieuw een onweersdreiging. Maxima rond 30 graden.
Zondag zorgt een storing voor betrokken weer met perioden van regen of buien. Ook nu is de kans op onweer erg groot. Het wordt wat minder warm bij 25 graden.
Na het weekend zorgen depressies en storingen voor hoge neerslagkansen en vaak wolken. Onweer is niet uitgesloten. Er is af en toe echter ook zon en hoewel het kwik lager uitkomt bij gemiddeld 23 of 24 graden is het nog steeds te warm voor de tijd van het jaar. Het ziet er naar uit dat in onze regio een nieuwe hittegolf zich gaat manifesteren. (Michel Nulens - Meteoservices)13953