Het weer: opnieuw een zomers weekend

Het weer: opnieuw een zomers weekend

Een krachtig hogedrukgebied met kern boven de Atlantische Oceaan, ten westen van Ierland, laat het zomerweer nog even aanhouden. Hoewel de luchtstroming noordelijk is, bereikt het kwik zomerse waarden. De volgende dagen bereikt een verzwakte storing onze streken. Wolkenvelden nemen toe en het kwik maakt een flinke duik. Een drupje regen behoort ook tot de mogelijkheden. Halfweg de week kan de zomer zich echter terug herstellen.Vandaag wordt het een prachtige zomerdag met veel zon en slechts enkele wolken. Het kwik kan dan ook flink klimmen en bereikt maximaal een graad of 28 graden. Hierbij staat er een meestal zwak briesje uit een noordelijke sector.

Morgen zorgen anticyclonale condities voor schitterend zomerweer. De zon overheerst het hemelruim en de wolken zijn beduidend in de minderheid. Sterker nog, vaak zijn de wolken zelfs afwezig. Het wordt een topzomerdag bij maxima rond 27 graden. Er staat echter een zwak, later matig briesje uit het noorden, dat vooral aan de kust het kwik tempert tot 22 graden.
Maandag verloopt de ochtend zonnig, maar nadien neemt de bewolking toe. In de namiddag is een drupje regen of een enkele bui niet geheel uitgesloten. Meestal is het droog bij maxima rond 25 graden.
Dinsdag is een zwakke storing verantwoordelijk voor veel wolken. Hoewel de nadruk op overwegend droog weer ligt, is een drupje motregen niet uitgesloten. Het is kouder bij 20 graden.
Woensdag is er veel bewolking in de voormiddag, maar het is droog. Na de middag krijgt de zon meer ruimte en kan het kwik oplopen tot gemiddeld 25 graden.
In de tweede helft van de week keert de zomer terug bij flink wat zon en maxima rond 25 graden. Op het einde van de week wordt het echter stilaan onweerachtig. Ook tijdens het volgende weekend lijkt de onweersdreiging zich door te zetten. (Michel Nulens -Meteoservices)
40512