Het weer:: opnieuw koud!

De weerkaarten hebben het een beetje moeilijk met de verwachting op lange termijn . Alles hangt hierbij af van de positie van een hogedrukgebied tussen Ierland en Ijsland. Ligt deze meer westelijk, dan nemen de neerslagkansen bij ons toe. Komt deze meer oostelijk te liggen dan houden we het droog. In beide gevallen wordt echter koude lucht vanuit het noorden aangevoerd en kunnen we wel stellen dat de eerste week van de paasvakantie koud zal verlopen.  
Vandaag domineren wolken het weerbeeld, maar het is wel meestal droog. Met de aanvoer van koude lucht komt het kwik niet hoger dan een graad of 12.  
Morgen is het bewolkt en af en toe kan er wat motregen of lichte regen vallen. Vaak is het echter droog en in de loop van de namiddag volgen er enkele opklaringen. In de avond zijn er meer opklaringen. Koud bij 11 graden en een gure noorderwind.  
Zondag wisselen wolken en zon elkaar af. De wolken kunnen soms domineren, maar het blijft droog. Het kwik komt echter niet hoger dan 11 graden.  
Maandag blijven de temperaturen aan de lage kant bij 12 graden. Wolken domineren vaak, maar het is wel meestal droog. In de ochtend kan het licht vriezen. 
Dinsdag kan er tijdelijk wat regen vallen. Nadien is het meestal droog met af en toe enkele opklaringen. Het is echter koud bij 9 graden.
Woensdag zijn er verschillen in de weermodellen. Het een geeft regen, het ander buien. Het verschil bestaat er in dat bij buien er tussendoor ook opklaringen zijn. Het blijft in ieder geval koud bij 10 graden.  
De volgende dagen komt het kwik meestal uit rond 10 graden. Er zijn weermodellen die het overwegend droog houden tot het weekend, andere weermodellen voorzien echter regen. In het weekend zouden volgens alle weermodellen de neerslagkansen toenemen. April laat zich van zijn grillige kant zien. (Michel Nulens - Meteoservices)
10202