Het weer: opnieuw kouder

Na de doortocht van een storing, nestelt zich een hogedrukgebied over de Britse Eilanden en wordt vochtige en onstabiele lucht van over de Noordzee naar onze streken gestuurd. Het kwik gaat achteruit en een aantal winterse buien zijn mogelijk. Op het einde van de week stabiliseert de atmosfeer tijdelijk.
Vandaag schuift een storing over onze regio met veel wolken en eerst buien. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. De buien gaan na de middag over in regen en pas in de avond wordt het droog. Maxima rond 8 graden.
Morgen wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Hier en daar vallen er enkele buien. Deze kunnen een winters karakter hebben en vergezeld worden van hagel of natte sneeuw. Bij een matige noordwestenwind stagneert het kwik op 6 graden.
Donderdag vriest het licht in de ochtend en er zijn opklaringen. Er is ruimte voor wat zon, maar het wordt niet erg warm bij maxima rond 3 graden. De wind ruimt naar het noordoosten.
Vrijdag vriest het algemeen in de ochtend, maar er zijn wel brede opklaringen. Er is geregeld ruimte voor de zon, al wordt het niet warmer dan een graad of 3. In de avond neemt de bewolking toe.
Zaterdag is de bewolking dominant en er vallen enkele winterse buien bij 4 graden.
Zondag staat er meer winterse neerslag op het programma, meestal onder de vorm van natte sneeuw. Tussendoor zijn er drogere perioden en het kwik haalt een graad of 4.
Na het weekend houdt het koudere weer, met af en toe winterse neerslag, aan. Tijdens de nacht is er kans op grondvorst of lichte vorst en overdag klimt het kwik tot enkele graden boven het vriespunt.(Michel Nulens - Meteoservices)
6734