Het weer: warm weekend!

Het weer: warm weekend!

Dankzij de invloed van een hogedrukgebied kan de zon het weerbeeld in het weekend domineren. Hierdoor kan het kwik flink gaan stijgen en het blijft droog. Na het weekend wordt het minder warm en vanaf de tweede helft van de week nemen de neerslagkansen toe.
Vandaag worden vanuit het noordwesten talrijke wolkenvelden aangevoerd en is de zon vaak verstopt achter de wolken. Het blijft wel droog bij maxima rond 13 graden.
Morgen wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Er staat nauwelijks wind en het kwik kan klimmen tot 15 graden. Naarmate de namiddag vordert is er meer ruimte voor de zon.
Zondag is het helder, maar koud in de ochtend bij temperaturen rond 3 graden. Nadien duwt een stralende zon het kwik naar 20 of 21 graden.
Maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het blijft droog, maar het wordt minder warm bij 13 graden.
Dinsdag kan een storing onze streken bereiken. Het wordt zwaar bewolkt tot betrokken, maar het blijft wel meestal droog tot de avond. De maxima liggen rond 12 graden.
De volgende dagen nemen de neerslagkansen toe en komen de maxima meestal rond 13 graden te liggen. In het weekend lijkt het opnieuw droog en vrij zonnig te worden. (Michel Nulens - Meteoservices)31885