Het weer: Winteroffensief!!

Een storing verbonden aan een depressie die ten zuiden van onze provincie naar het zuidoosten schuift zorgt voor erg veel neerslag. Achter deze storing stroomt koude lucht van polaire oorsprong over onze streken, waarbij de neerslag overgaat naar natte sneeuw en sneeuw. Nadien wordt het koud met nachtvorst en maxima die amper boven het vriespunt komen.  
Vannacht neemt de bewolking toe vanuit het westen en iets na middernacht volgt er neerslag. Dit is onder de vorm van regen en sneeuw of sneeuw. De minima komen uit op 1 graad.  
Morgen blijft de storing lange tijd over onze streken. Er valt regen en sneeuw of sneeuw. Tijdelijk is het wat meer regen dan sneeuw, maar na de middag wordt het kouder en valt er enkel nog sneeuw. Er kan een sneeuwtapijt gevormd worden tussen 4 en 8 cm. Sommige weermodellen voorzien zelfs tot 15 cm. Het wordt een beetje afwachten. Maxima rond 2 graden. 
Zondag is het koud, maar vrij zonnig met weinig wolken. Na een koude start met minima rond -4 graden, komt het kwik niet hoger dan -2 graden. 
Maandag is het wisselend bewolkt en er vallen enkele lokale buien van regen en sneeuw of sneeuw. De maxima liggen rond 2 graden. In de ochtend is het echter koud bij -8 graden.  
Dinsdag wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft meestal droog en het is opnieuw koud bij maxima rond -1 graad.  
De volgende dagen houdt het koude en droge weer aan met algemene nachtvorst. In het weekend lijkt het wat zachter te worden, maar dat moet nog bevestigd worden. (Michel Nulens - Meteoservices)18095