Het weer: wisselvallig en fris weekend

Een omvangrijke depressie wordt weerbepalend dit weekend. De neerslagkansen zijn daarbij hoog en de temperaturen komen beneden de normale waarden uit. Na het weekend is er tijdelijk wat beterschap, maar op het einde van de week kan er opnieuw regen vallen.
Vandaag maakt regen in de ochtend plaats voor droog weer met opklaringen vanuit het westen. De zon komt tevoorschijn en het kwik kan oplopen tot 15 graden. Later is er kans op een plaatselijke bui.
Morgen is het eerst droog, maar de bewolking neemt toe en na de middag volgen er buien of tijdelijk zelfs regen. Een donderslag is daarbij mogelijk. Het wordt een stuk kouder bij slechts 12 graden.
Zondag kan er mist voorkomen in de ochtend. Nadien wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Na de middag neemt de bewolking toe en in de avond gaat het regenen. Maxima rond 13 graden.
Maandag kan er in de vroege ochtend regen vallen. Het wordt echter al vlug droog en er zijn opklaringen. Op een bui na, blijft het meestal droog en de maxima komen uit op 14 graden.
Dinsdag stijgt de luchtdruk. De zon kan geregeld door de wolken breken en het kwik loopt op tot 15 graden. In de ochtend is er kans op mist.
Woensdag is er meer bewolking en mogelijk kan er rond de middag een drupje regen vallen. Er zijn echter weermodellen die het droog houden. De maxima liggen rond 15 graden.
Na een droge donderdag, komt op vrijdag een storing opzetten met veel wolken en periodiek regen. De wind gaat ook flink aanwakkeren. Het weekend staat ook in het teken van wisselvallig en winderig weer, maar de temperaturen doen het behoorlijk bij 16 graden. Na het weekend zou een droge periode aanbreken. (Michel Nulens - Meteoservices)11579