Het weer: Wisselvallig en veel wind!

In een strakke zonale hoogtestroming worden depressies en storingen in vlug tempo van west naar oost over onze streken gestuurd. Wolken domineren, de neerslagkansen zijn hoog en er staat vaak veel wind. Er wordt relatieve zachte lucht getransporteerd, waarbij winterweer voorlopig nog niet op het programma staat.
Vandaag staat er flink wat wind uit het zuidwesten met rukwinden mogelijk tot 80 km/u. Het is zwaar bewolkt tot betrokken met af en toe een drup regen. In de namiddag komt er vanuit het westen meer regen opzetten. Maxima rond 13 graden.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het is meestal droog, maar een enkele winterse bui is niet geheel uitgesloten. Maxima rond 7 graden.
Maandag komt een storing opzetten met perioden van regen. Na de middag zijn er ook drogere perioden. Het is winderig en de maxima bereiken 9 graden.
Dinsdag zorgt een actieve storing voor flink wat regen. Er kan lokaal tot 20 mm neerslag vallen (of zelfs wat meer). Maxima rond 11 graden.
Woensdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het wordt wat minder zacht bij 6 graden en een lokale winterse bui is mogelijk.
In de tweede helft van de week wordt het minder zacht bij maxima rond 5 graden en tijdens de nacht komt het kwik net boven het vriespunt uit. In het weekend en de dagen nadien liggen de maxima meestal rond 5 graden en de kans op winterse buien neemt toe. (Michel Nulens - Meteoservices)18207