Het weer: wisselvallig weekend

Het weekend wordt gekenmerkt door koudere lucht en storingen die over onze regio trekken. Het kwik gaat een stuk achteruit en de neerslagkansen zijn hoog. Na het weekend bouwt een volgend hogedrukgebied op en kan de zon waarschijnlijk opnieuw doorbreken. De temperaturen gaan langzaam terug omhoog.
Vandaag krijgen we te maken met twee storingen. Een eerste zorgt reeds in de ochtend en voormiddag voor veel wolken met lokaal enkele buien. Een donderslag is zelfs mogelijk. Een volgende meldt zich in de loop van de namiddag met meer aanhoudende regen. Maxima rond 14 graden.
Morgen valt er nog enige tijd regen, maar vooral na de middag wordt het droger en later zijn er ook enkele opklaringen. Maxima rond 13 graden.
Maandag is er kans op nevel en mist in de ochtend. Nadien klaart het op en is ruimte voor de zon. Het kwik stagneert op 12 graden.
Dinsdag na lokaal nevel, mist en lage wolken in de ochtend wordt het vrij zonnig en de maxima komen uit op 13 graden.
In de tweede helft van de week schuift de kern van een hogedrukgebied richting Duitsland. De stroming wordt meer zuidelijker, waardoor er warmere lucht wordt aangevoerd. De huidige weerkaarten geven dus een bijzondere gunstige evolutie met veel zon en maxima die opnieuw lentewaarden bereiken (rond 16 graden). Evenwel nevel, mist en lage wolken kunnen misschien roet in het eten gooien. (Michel Nulens - Meteoservices)10074