Het weer: zacht maar nat!

In een westcirculatie worden storingen en depressies in vlug tempo naar onze streken gestuurd. Een erg wisselvallige maar ook zachte periode staat voor de deur. Enkel het weekend lijkt wat droger te verlopen.
Morgen houdt het grijze en regenachtige weer aan. De namiddag verloopt wel wat droger, maar een spatje motregen blijft mogelijk. Het wordt uitzonderlijk zacht bij 13 graden en er komt veel wind te staan. Er zijn rukwinden mogelijk tussen 50 en 70 km/u.
Vrijdag bereikt een actieve storing onze streken. Het gaat enige tijd hard en veel regenen. Bovendien staat er een matige wind. Het is wel zacht bij 12 graden.
Zaterdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er zijn enkele lokale buien mogelijk, maar vaak is het droog. Het wordt wat koeler bij 8 graden en er staat flink wat wind.
Zondag zijn er brede opklaringen in de ochtend. In de namiddag neemt de bewolking toe, maar het blijft droog tot de avond. Het kwik stagneert op 8 graden.
Na het weekend volgt opnieuw wisselvallig en zachte weer met geregeld regen of buien. Ook de lange termijn belooft weinig verandering, al wordt het een fractie minder zacht. (Michel Nulens - Meteoservices)17998