Het weer: zomerweer op komst

Het weer: zomerweer op komst

Een krachtig hogedrukgebied bouwt de volgende dagen vanuit het westen op over onze streken. Er staat een periode aan te komen met droog, warm en zonnig weer. Eer het echter zo ver is, domineren nog even wat koelere en vochtige luchtstromingen.
Vandaag trekt een zwak frontaal systeem over onze regio met zwaar bewolkte condities en van tijd tot tijd wat lichte motregen. Grote neerslaghoeveelheden worden er echter niet verwacht en er zijn tussendoor ook langere droge perioden. In de avondperiode blijft het stilaan geheel droog. De maxima liggen rond 20 graden en de wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten.
Morgen verlaat de zwakke storing onze streken in de ochtend en maakt plaats voor flink wat zon. Het kwik klimt dan al meteen flink en bereikt na de middag waarden rond 27 graden. De wind is zwak en waait uit het zuiden tot het zuidwesten.
Donderdag ruimt de wind naar het noordwesten en wordt koelere lucht aangevoerd. Hierbij stagneert het kwik op 19 of 20 graden. Het blijft overwegend droog bij een afwisseling van wolken en zon.
Vrijdag wordt nog koele lucht vanuit het noordwesten aangevoerd. Daarbij komen er geregeld wolkenvelden van over de Noordzee naar onze streken. Het blijft echter overwegend droog bij maxima rond 18 graden.
Tijdens het weekend zien we steeds meer de invloed van het opbouwend hogedrukgebied. De wolken worden minder en de zon krijgt steeds meer ruimte. Zijn zaterdag de temperaturen nog beperkt tot 21 graden, zondag kan het kwik een zomerse 25 graden bereiken. Na het weekend wordt het zonnig en warm bij maxima ruim boven 25 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)40329