Het weer: zonnig en warm weekend

Een hogedrukgebied met kern over de Britse Eilanden brengt ons een zonnig en warm weekend. Na het weekend komt er een zuidwestelijke hoogtestroming op gang, waarbij geregeld storingen naar onze streken worden gestuurd. Het wordt dan wisselvallig en de neerslagkansen nemen toe, al blijft het wel vrij zacht.
Vandaag verloopt de namiddag uitermate zonnig met nauwelijks wolken. Het kwik kan daarbij klimmen naar gemiddeld 20 graden en bij weinig wind is het bijzonder aangenaam.
Morgen na wat wolkenvelden in de ochtend, is de zon opnieuw van de partij. Later zijn er vrijwel geen wolken meer en het kwik kan met een zwak oostelijk briesje oplopen tot gemiddeld 17 graden.
Zondag kan de zon opnieuw het weerbeeld overheersen en het wordt erg warm bij maxima rond 21 graden. De luchtdruk daalt stilaan, wat resulteert in enkele wolken in de namiddag. Er is vrijwel geen wind.
Maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Op een enkele plaatselijke regenbui na, is het overwegend droog. Het wordt vrij warm bij 20 graden en de wind waait zwak uit het noordwesten.
Dinsdag zijn storingen verantwoordelijk voor veel wolken en periodiek valt er regen. Later worden dat regenbuien. Het wordt wat minder warm bij 16 graden.
Woensdag is het droog met opklaringen, maar vanaf donderdag staat er geregeld regen op het programma en ook de wind spant flink aan. Het blijft wel relatief zacht bij maxima rond 15 graden. Let op : de UV index begint deze periode reeds vrij hoog te worden, waardoor mensen met een gevoelig huidtype al vrij vlug kunnen verbranden.7309