Iedereen wil achter de kasteelmuren kijken

Iedereen wil achter de kasteelmuren kijken

Ondanks het wisselvallige weer, is Kucuna op kasteeldomein Vogelsanck een megasucces geworden. Het domein werd zowat overrompeld door duizenden bezoekers, die stonden erg lang in de rij voor een geleid bezoek aan het kasteel. Daar kregen ze een boeiende uitleg van de gidsen. Genodigden mochten ondertussen ondervinden hoe baron Claude de Villenfagne de Vogelsanck een boeiende verteller is en de barones een ervaren gastvrouw. Verschillende andere familieleden hadden ook hun rol zoals zoon Evrard die het geheel organiseerde en Gaëtan die in primeur wijn met Vogelsanck-etiket presenteerde. Ook minister Vandeurzen kwam een kijkje nemen.

Jachthoornblazers lieten over heel het domein de gepaste sfeer klinken, de harmonieën van Berkenbos en Zolder gaven concerten. In de stallingen en buiten kon je het aanbod van antiquairs en kunstenaars bewonderen met daarbij uit Heusden-Zolder Déjà Vu en kunstsmid Robin Das. De busboot draaide permanent rondjes met alle zitjes gevuld, voor de huifkartochten was het aanschuiven, de helikopter van Eric Bussé stond amper aan de grond en veel mensen lieten zich door Renault Kwanten en ProMove op het offroadparcours rondrijden.

Baron Claude, die voordien de jarige burgemeester Borremans op een eresaluut met jachthoorns had getrakteerd, kondigde aan dat hij en zijn familie in de toekomst het mooie domein Vogelsanck vaker aan de bevolking willen tonen. En dat het kasteel tot de verbeelding spreekt, is vandaag maar al te duidelijk geworden. (meer foto's)35807