Het weer in Heusden-Zolder

Is de lente daar?

Langs de noordelijke flank van een hogedrukgebied over de Atlantische Oceaan wordt in een noordwestelijke luchtstroming erg wisselvallig weer naar onze streken gestuurd. Storingen en buien staan hierbij op het programma en er is bovendien nog steeds erg veel wind. Dat zelfde hogedrukgebied bouwt na het weekend op tot over onze streken en de huidige weermodellen geven dan bijzonder gunstige vooruitzichten met veel zon en ook hogere temperaturen.
Vrijdag (15/01) valt er regen in de ochtend. Tegen de middag wordt het droger vanuit het westen, maar zijn er ook nog buien mogelijk. De maxima liggen rond 12 graden en er is veel wind.
Zaterdag (16/01) maakt regen in de ochtend plaats voor droger weer. Na de middag zijn er enkele opklaringen mogelijk. Maxima rond 13 graden en nog steeds veel wind met rukwinden tot 70 km/u.
Zondag (17/03) vallen er wat buien, eventueel met korrelhagel. Later in de namiddag wordt het droger en is er wat meer zon. De maxima liggen rond 9 graden en er is wat minder wind.
Maandag (18/03) zijn er geregeld opklaringen met zonnige perioden. Af en toe kan er echter een bui vallen, eventueel vergezeld van korrelhagel. Het kwik bereikt 10 graden, maar er staat een gure en matige noordwestenwind.
Dinsdag (19/03) komt de wind uit het noorden, waardoor het kwik beperkt blijft tot 10 graden. Het is echter droog en er is flink wat zon, al zijn er af en toe ook wat meer wolkenvelden.
De volgende dagen domineert een hogedrukgebied het weerbeeld in onze streken. Er is weinig wind en de zon kan domineren. Het kwik loopt daarbij gestaag op en bereikt op het einde van de week 15 graden of meer. De nachten kunnen echter nog koud uitpakken met mogelijk grondvorst en soms lichte vorst. (Michel Nulens - Meteoservices)45122