KBBC Zolder mist zijn start niet

Ook in het basketbal is het nieuwe seizoen gestart en in de eerste provinciale heeft KBBC Zolder zijn start niet gemist. Het versloeg Bacma Maaseik met 99-76. De wedstrijd begon zenuwachtig, tot Thomas Balette de score opende. De bezoekende coach zat al geregeld met zorgen in het eerste kwart dat bij 27-19 eindigde. Toch vochten de Maaslanders terug zodat de 10-puntenkloof bij de rust nog perspectieven bood. Maar dan kwam Maaseik in de verdrukking, enkele spelers konden daar blijkbaar moeilijk mee omgaan, zoals Zelvis die spuwend op de scheidsrechter naar de kleedkamer werd gestuurd. En ook het laatste kwart werd ontsierd door enkele onfraaie fouten van de bezoekers. Zolder stevende verder richting 100 ondanks weinig oogstrelend spel, maar de worp waarmee Bas Vandevoort op het eindsignaal vanop de middenlijn de 99-76 vastlegde, was eentje op in te kaderen.22586