Masterplan hertekent deel Zolder-Centrum

Masterplan hertekent deel Zolder-Centrum

De gemeente heeft de bureaus D+A en Q-BUS Architectenbureau een masterplan laten ontwerpen voor de site van CC Muze, Woutershof en sporthal Zolder, gecombineerd met de omgeving van basisschool Beekbeemden en het Domherenpark. Doel is om verschillende functies zoals een nieuwe basisschool te combineren met verschillende doelgroepen en functies.

De Dekenstraat wordt op die plaats doorgeknipt zodat er geen doorgaand verkeer meer is. Een deel van de straat wordt groen zodat de Muzesite met het Domherenpark één groot parkgebied vormt. Er wordt gedacht aan een dreef tussen het Woutershof, via het Domherenpark tot aan het Weyerke. Tegelijk wordt het een verkeersveilige omgeving waarbij uiteraard de woningen bereikbaar blijven. De site moet ook een schakel vormen met het natuurgebied Schansbeemden, achter de huidige school.

Het masterplan spreekt over een 'hedendaagse herinterpretatie en integratie' van het Woutershof. De school moet ook kunnen gebruikt worden door verenigingen om te sporten, te vergaderen, maar ook voor muzieklessen, enz. De school zou op de hoek van de Ringlaan-Beenhouwersstraat komen, met 3 bouwlagen langs de Ringlaan, aflopend tot 1 of 2 richting Domherenpark. De sportzaal ligt op de hoek Dekenstraat-Kuipersstraat en zal kunnen dienen voor alle recreatieve sporten. Op de hoek Ringlaan-Kuipersstraat komen enkele duurzame appartementen, maximaal 3 bouwlagen. Door de site komen er verbindingen voor voetgangers en fietsers.38573