Mathieu van der Poel of wie had je gedacht?

Wie bij de profs een gokje op Mathieu van der Poel had gewaagd, zal niet veel verdiend hebben, want net als bijna alle voorgaande wedstrijden won hij vrij gemakkelijk op de snelle omloop op en rond Circuit Zolder. Akkoord, wereldkampioen Wout Van Aert werd al in de beginfase van de wedstrijd door een lekke band teruggeslagen nadat hij op de Sacramentshelling naar eigen zeggen een borduur raakte en een inhaalrace moest starten. Hij maakte bijna 15 plaatsen goed, maar in de slotfase raakte hij niet meer verder dan op een 20-tal seconden van van der Poel. Derde was ook een Nederlander, een dolgelukkige Joris Nieuwenhuis. Toon Aerts werd vierde en ziet Van Aert in de Wereldbeker naderen tot op 7 punten met nog twee crossen te gaan. De meest toegejuichte renner was Zdenek Stybar die zijn conditie kwam testen met het oog op een eventuele deelneming aan het wereldkampioenschap. Hij moest helemaal achterin het pak starten en kon oprukken tot de 21ste plaats, maar meer zat er vandaag niet in. Nog even meegeven dat Limburger Quinten Hermans op een mooie 6de plaats eindigde. Op het podium kreeg winnaar Mathieu van der Poel niet alleen een trofee van burgemeester Mario Borremans, maar ook een knuffel van opa Raymond Poulidor. (meer foto's van Jan Leijskens)44212