Nascar wagens in colonne naar Marktplein

Nascar wagens in colonne naar Marktplein

Terwijl Stienes Longin nog uit het Nederlandse America komt terug getuft, blikken we al even vooruit op het American Festival dat op 14 en 15 oktober op Circuit Zolder neerstrijkt. Het spektakelstuk van het weekend wordt natuurlijk de finale van de Europese Nascar. En daarbij krijg je ook nog de finale van het Belgische uithoudingskampioenschap, de Belcar.

De kost zal ook Amerikaans zijn met hamburgers en hotdogs, verder zijn er souvenirstanden, typisch Amerikaanse muziek, kinderanimatie, handtekeningsessies van de Nascarrijders en een dragstershow. Een Dragster van meer dan 3000 pk bereikt een snelheid van 412 per uur in 5,64 seconden. Hij verbruikt dan ook .... 25 liter per 400 meter. Voor het eerst is er ook een American Cars & Bikes on Wheels show met zowel oldtimers als nieuwe Amerikaanse wagens. Tickets kosten zaterdag € 15, zondag € 25 en voor het weekend € 30.

Maar er valt ook eerder al wat te beleven, want donderdag 12 oktober in de late namiddag zullen de deelnemers aan de Nascar in colonne via Zolder-Centrum naar het Marktplein rijden. Iedereen kan er tot 19 uur de auto's van dichtbij bewonderen en spreken met de rijders zoals de Belgen Kumpen, Goossens, Longin, De Weerdt en Dumarey. (foto Marcel Gybels)
35791