Het weer in Heusden-Zolder

Nog altijd veel zon

Een kern van hoge luchtdruk over de Noordzee geeft wolken in onze streken nauwelijks kans om tevoorschijn te komen. Er wordt echter wel vrij koele lucht vanuit het noordoosten aangevoerd, waardoor het kwik een flink stuk lager uitkomt dan de afgelopen dagen. Records zitten er niet meer in. De volgende dagen nadert een depressie vanuit het zuiden en wordt de atmosfeer onstabiel. Daarbij nemen de neerslagkansen toe, maar het wordt wel wat warmer.

Woensdag (16/09) is er flink wat zon, al komen er ook enkele wolken voor. Het blijft echter droog en het wordt warm bij maxima rond 28 graden. Er staat een zwak noordelijk briesje.

Donderdag (17/09) wordt er koele lucht vanuit het noordoosten aangevoerd en blijft het kwik steken op 21 graden. Dankzij drukstijgingen zijn er nauwelijks of geen wolken.

Vrijdag (18/09) wordt opnieuw een stralend zonnige dag met weinig of geen wolken. Het kwik kan wat hoger uitkomen bij gemiddeld 24 graden en er staat niet al te veel wind uit het oosten.

Zaterdag (19/09) is het zonnig in de ochtend, maar nadien komen er enkele wolken opzetten. Er bestaat een kleine kans op een enkele plaatselijke bui en het wordt aangenaam warm bij 25 graden.

Zondag (20/09) is de atmosfeer onstabiel van opbouw. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en af en toe valt er een regenbui. Het kwik bereikt 24 graden.

Maandag (21/09) blijft het mogelijk droog tot de avond met een afwisseling van zon en wolken. Bij een zwak zuidelijk briesje haalt het kwik 24 graden.

De volgende dagen wordt het minder warm bij maxima rond 20 graden en de kans op neerslag neemt toe. Bovendien komt er ook meer wind te staan uit het zuidwesten. 
(Michel Nulens – Meteoservices)62015