Het weer: kouder en wisselvallig

Na de doortocht van een storing op donderdag kan koudere lucht onze streken bereiken en we krijgen een heel ander weerbeeld dan de afgelopen dagen. De temperatuur gaat omlaag en de kans op neerslag neemt toe. Tijdens het weekend is het eerder fris, maar nadien loopt de temperatuur terug op. Het blijft echter wisselvallig.
Vandaag blijft een kans op een plaatselijk onweersbui, die hevig kan zijn.
Morgen domineren wolken het weerbeeld en er vallen geregeld enkele buien. Tussendoor zijn er ook wel drogere perioden. De maxima liggen rond 21 graden.
Vrijdag bevinden we ons in koelere lucht en stagneert het kwik op 18 graden. Het is zwaar bewolkt en mistig in de ochtend, met mogelijk een drupje motregen. De wolken blijven domineren en later is er ook nog een bui mogelijk.
Zaterdag is het eerder koel bij 17 graden en wolken en opklaringen wisselen elkaar af. In de voormiddag is het vrij zonnig, maar na de middag zijn er meer stapelwolken. Op een enkele bui na, blijft het echter overwegend droog.
Zondag is het wisselend bewolkt met in de namiddag kans op een plaatselijke bui. Meestal is het echter droog en de maxima komen uit op 18 graden.
Maandag is het meestal zwaar bewolkt en na de middag kan er een enkele bui vallen. Het is echter overwegend droog bij 17 graden.
Dinsdag maakt de zon plaats voor toenemende wolken. In de late namiddag volgt er lichte regen. Het kwik bereikt 19 graden. De tweede helft van de week gaat het kwik de hoogte in en de maxima komen uit op gemiddeld 22 graden. Het is vaak droog, maar af en toe zijn er ook buien. Op donderdag geven de weerkaarten een regenzone, met langere regenval. (Michel Nulens - Meteoservices)10682