Het weer: depressies!

Voorlopig is er nog geen uitzicht op een forse weersverandering. Depressies, storingen en buien domineren het weerbeeld in onze streken met de regelmaat van de klok. Behoudens af en toe een droge dag, mogen we haast iedere dag wel een aantal buien of tijdelijk regen verwachte.
Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af. De ochtend en voormiddag verlopen meestal droog, maar na de middag kan er hier en daar een bui tot stand komen. Er bestaat een kleine kans op onweer. Het kwik bereikt 21 graden.
Morgen wordt een overwegend droge dag, maar het is iets kouder bij 18 graden. De zon kan vooral in de ochtend domineren, nadien zijn er een aantal stapelwolken. Tegen de avond is er een kleine kans op een enkele regenbui.
Zondag neemt de bewolking vanuit het zuiden toe. In de loop van de namiddag volgt er lichte regen. Later gaat de regen over in buien en vooral tegen de avond is er kans op onweer. Maxima rond 19 graden.
Maandag schuift een actieve storing over onze streken met perioden van soms matige regenval. De wind ruimt later naar het noordwesten en het kwik stagneert op hooguit 18 graden.
Dinsdag domineren wolken het weerbeeld en er valt sporadisch een drup regen. Na de middag zijn er buien mogelijk. Opklaringen zijn eerder schaars en de maxima liggen rond 18 graden.
In de tweede helft van de week komt het kwik weer wat hoger uit en in het weekend wordt 20 graden vlot overschreden. De neerslagkansen blijven echte vrij hoog, al zijn er tussendoor zeker ook droge perioden met zonneschijn. Voor de studenten is dit weer wel welkom. (Michel Nulens - Meteoservices)10740