Het weer: Af en toe een weersverbetering

Na de doortocht van een storing die tot zaterdag na de middag ons weer zal bepalen, krijgen we even de invloed van een zwak hogedrukgebied. Een volgende storing schuift over onze regio na het weekend en dan volgt even een weersverbetering, maar ook deze is van korte duur.
Vanavond en vannacht brengt een actieve storing flink wat regen naar onze contreien. Tegen de ochtend wordt het echter droger. Na een graad of 20 overdag daalt het kwik niet al te fel bij minima van 14 graden.
Morgen is het bewolkt in de ochtend met kans op een drupje regen. Nadien wordt het enige tijd droog en zijn er ook enkele opklaringen. In de namiddag neemt de bewolking echter opnieuw toe en volgt er lichte regen vanuit het zuidoosten. In warme lucht kan het kwik klimmen tot 20 of 21 graden.
Zondag wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af. Het blijft overwegend droog en het kwik kan oplopen tot 22 graden.
Maandag is het in de vroege ochtend droog, maar al vlug begint het te regenen vanuit het zuidwesten. Er kan veel regen vallen en er is kans op onweer. Pas in de late namiddag wordt het droger, al blijft een bui nog mogelijk. Maxima rond 21 graden.
Dinsdag is er kans op wat mist in de ochtend. Nadien is het stralend zonnig, al komen er later wat meer wolken opzetten. Het wordt aangenaam bij 23 graden.
Woensdag zorgt een storing opnieuw voor veel wolken en veel regen. Bovendien is de kans op onweer erg groot. Het is wel vrij warm bij 24 graden.
Donderdag, vrijdag en een groot deel van zaterdag lijken droog te verlopen met maxima rond 24 graden. Later op zaterdag komt echter een volgende storing opzetten. Al zijn niet alle weermodellen het hiermee eens. In ieder geval lijkt het toch nog even wisselvallig te blijven, al zijn er af en toe ook zonnige dagen bij.(Michel Nulens, Meteoservices)
10793