Het weer: wisselvallig en koud

Polaire lucht over onze streken staat garant voor lage temperaturen. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied is het tijdelijk rustig op de weerkaarten, maar vanaf zondag komt daar verandering in. Na het weekend volgen enkele wisselvallige dagen en op het einde van de week wordt het stilaan wat minder koud.
Vandaag domineren wolken in de ochtend en zijn er enkele sneeuwbuien of buien van smeltende sneeuw mogelijk. Stilaan blijft het droog en zijn er ook enkele opklaringen. De maxima liggen rond 3 graden.
Morgen staat er droog weer op het programma en er zijn opklaringen. Bij momenten kunnen de wolken echter domineren, maar de kans op een bui is klein. Na een vriesnacht kan het kwik oplopen tot 3 graden.
Zondag neemt de bewolking toe en later kan er sneeuw vallen, die nadien overgaat in regen en sneeuw. In de avond wordt dat opnieuw sneeuw. De weerkaarten zijn echter twijfelachtig, maar het zou wel eens gevaarlijk op de weg kunnen worden. Maxima rond 3 graden.
Maandag is het wisselend tot zwaar bewolkt met enkele buien van regen en sneeuw of sneeuw. Er zijn echter ook langere droge perioden. Het kwik bereikt 4 graden.
Dinsdag komen de maxima uit op 3 graden. De wolken zijn talrijk en er kan soms wat motsneeuw vallen. Meestal is het echter droog.
De tweede helft van de week zijn er enkele droge dagen en op het einde van de week wordt het een fractie minder koud. Het weekend lijkt dan weer erg wisselvallig te zullen verlopen met hoge neerslagkansen. (Michel Nulens - Meteoservices)12452