Het weer: koude houdt aan

Met een krachtig hogedrukgebied ten westen van Ierland en depressies over het oosten van Europa, domineert een maritieme luchtstroming vanuit het noorden. Hierbij wordt koude lucht van polaire oorsprong over onze streken gestuurd, waarbij de maxima bedroevende waarden halen. Tijdelijk is het wat droger, maar de volgende dagen staat opnieuw koud en nat weer op het programma.
Vandaag verloopt de namiddag en avond somber en regenachtig. Het kwik komt niet hoger dan 12 graden.
Morgen
is het, op een drupje motregen na, overwegend droog. Wolken domineren en een spatje motregen is niet geheel uitgesloten. Na de middag is een streepje zon mogelijk. Maxima rond 13 graden en een gure noordwestenwind.
Donderdag brengt een storing veel wolken en er zijn perioden met regen. Na de middag gaat de regen over in buien. Het is erg koud bij maxima slechts rond 10 graden.
Vrijdag is het wisselend tot zwaar bewolkt en er vallen enkele regenbuien. De maxima zijn bedroevend bij slechts 11 graden.
Zaterdag houdt het koude weer aan bij maxima rond 12 graden en een gure noordwestenwind. Er vallen een aantal buien, vooral na de middag. Zondag gaat het enige tijd regenen. Het wordt wel iets zachter bij 15 graden en er is niet al te veel wind. (Michel Nulens - Meteoservices)13175