Het weer: tijdelijk wat regen

Zwakke storingen schuiven over onze streken met voornamelijk wolkenvelden, maar ook kans op soms wat neerslag. Op het einde van de week bouwt een hogedrukgebied over onze regio op, die het weerbeeld kan domineren tijdens het weekend. Na het weekend nemen de neerslagkansen echter flink toe.
Vandaag is een plaatselijke lichte regenbui is mogelijk in de avond, maar nadien wordt het droog. Maxima rond 22 graden.
Morgen is het zwaar bewolkt tot betrokken. Een drupje regen is mogelijk, al is het vaak droog. In de namiddag wordt de kans op wat lichte regen groter. Er wordt warme lucht aangevoerd, waarbij het kwik kan oplopen tot 24 graden.
Donderdag is het zwaar bewolkt, maar eerst meestal droog. Vooral na de middag en in de avond komt er flink wat regen opzetten. Maxima rond 19 graden. Een donderslag is niet geheel uitgesloten.
Vrijdag zijn er mistbanken mogelijk in de ochtend. Nadien wordt het echter flink zonnig en het kwik kan oplopen tot 21 graden.
Tijdens het weekend stijgt de luchtdruk en staat er droog weer op het programma met maxima rond 23 graden. Zondag is er wel meer bewolking, maar tot de avond blijft het waarschijnlijk droog. Na het weekend zorgen depressie en storingen voor hoge neerslagkansen, maar we vertoeven nog steeds in warme lucht. (Michel Nulens - Meteoservices) 13333