Het weer: zwoele vooruitzichten

Na een rustig weekend met drukstijgingen wordt het weerbeeld in onze streken gedomineerd door depressies en storingen vanuit het zuidwesten. Op het grensvlak van warme en koude lucht kan er soms veel neerslag vallen en de aangevoerde lucht is vochtig en warm, waardoor het zwoel zal aanvoelen.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het is meestal droog en bij momenten is er flink wat zon. Het kwik kan klimmen tot gemiddeld 21 graden.
Morgen zijn er stapelwolken en rond de middag is het niet helemaal uitgesloten dat er een lokale bui tot ontwikkeling komt. Meestal is het echter droog en de maxima liggen rond 22 graden.
Zondag zijn er flinke zonnige perioden, maar ook een aantal wolkenvelden. De kans op een bui is minimaal en het wordt aangenaam bij 23 graden.
Maandag neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten en na de middag volgen er perioden met regen of er vallen buien. Tegen de avond is er kans op onweer. Het wordt drukkend warm bij 25 graden.
Dinsdag is het vaak bewolkt en er kunnen reeds van in de ochtend een aantal buien ontstaan. Tussendoor zijn er echter ook droge perioden met soms wat zon. Het kwik bereikt 26 graden.
Woensdag is het droger, maar op donderdag zijn er vooral later op de dag stevige onweersbuien mogelijk. Het kwik kan dan 28 graden bereiken. De dagen nadien wordt het wat minder warm, maar de neerslagkansen blijven hoog. (Michel Nulens - Meteoservices)13347