Het weer: koelere periode

In een noordwestelijke luchtstroming wordt licht gestoorde, koele en maritieme lucht naar onze streken gestuurd. Het kwik presteert ondermaats en de neerslagkansen zijn groot. De volgende dagen stijgt de luchtdruk en wordt het droger, maar het kwik klimt slechts moeizaam.
Vandaag neemt de bewolking gestaag toe en na de middag komen er perioden van lichte regen opzetten vanuit het westen. Tussendoor zijn er ook nog droge perioden. Maxima rond 19 graden en winderig bij windstoten tot 60 km/u.
Morgen verloopt de ochtend regenachtig. Nadien zijn er enkele opklaringen, maar die worden na de middag afgewisseld door plaatselijke buien. Maxima rond 18 graden en nog vrij veel wind.
Maandag is het nevelig en bewolkt in de ochtend met kans op een drupje motregen. Nadien blijft het droog en vooral na de middag is er af en toe wat zon. Maxima rond 16 graden.
Dinsdag wisselen zon en wolken elkaar af. Op een enkele bui na, is het meestal droog en de zon is geregeld aanwezig in het weerbeeld. Maxima rond 19 graden.
De volgende dagen is er geregeld zon en het is overwegend droog bij maxima rond 19 of 20 graden. Het weekend wordt nog een beetje afwachten, het ene weermodel geeft droog en zonnig weer, het andere regenachtig en bewolkt. (Michel Nulens - Meteoservices)13407