Het weer: herfstweek!

In een noordelijke luchtstroming wordt koele maritieme lucht van polaire oorsprong naar onze streken gestuurd. Buien en regenzones bepalen het weerbeeld vaak, maar tussendoor zijn er af en toe ook enkele opklaringen.
Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Hier en daar vallen er enkele buien, maar vaak is het ook droog. In de latere namiddag komt er regen vanuit het westen opzetten. Het kwik bereikt gemiddeld 18 graden en er staat een matige noordwestenwind.
Donderdag is er kans op mist in de ochtend. Nadien is het meestal zwaar bewolkt, maar de zon is af en toe ook van de partij. Lokaal vallen er enkele buien en de maxima liggen rond 18 graden.
Vrijdag wordt er zachtere, maar gestoorde lucht aangevoerd. Hoewel er geregeld wat lichte regen kan vallen, klimt het kwik tot 19 of 20 graden.
Zaterdag schuift een storing over onze streken met veel wolken en perioden van lichte regen. Het wordt wel relatief zacht bij 19 graden.
Zondag lijkt er dan toch een droge dag op het programma te staan. Wolken domineren evenwel, maar na de middag is de zon even te zien. Maxima rond 19 graden.
Na het weekend is het eerst nog wisselvallig, maar later lijken de neerslagkansen toch wel sterk af te nemen. Het wordt wel iets kouder. (Michel Nulens - Meteoservices)14010