Het weer: herfstweer!

Depressies en storingen volgen elkaar de volgende dagen in vlug tempo op. De neerslagkansen zijn iedere dag hoog en er staat geregeld flink wat wind. Dit samen met temperaturen die niet meer boven 15 graden komen, geeft een periode met onvervalst herfstweer.
Vandaag liggen de maxima rond 12 graden. Wolken domineren vaak en zo nu en dan kan er een drupje regen vallen. Met mondjesmaat kan de zon soms even tevoorschijn komen.
Morgen komt het kwik wat hoger uit bij 14 graden. In de ochtend regent het echter flink en het is betrokken. Later wordt de regen minder intens en na de middag valt er af en toe een drupje motregen. De wolken blijven echter domineren.
Zondag is het voor de middag overwegend droog met wisselend tot zwaar bewolkt weer. Na de middag neemt de bewolking echter toe en tegen de avond gaat het regenen. De maxima liggen rond 12 graden en na de middag en in de avond gaat het hard waaien met soms zware rukwinden.
Maandag gaat het langdurig regenen en pas na de middag wordt het droger. Er kan veel regen vallen. In de ochtend is er nog veel wind. Maxima rond 11 graden.
Dinsdag is het droog in de ochtend met opklaringen. Nadien neemt de bewolking toe en in de loop van de namiddag gaat het weer regenen. De maxima liggen rond 10 graden en er is minder wind.
Ook de tweede helft van de week houdt het herfstweer aan met geregeld regen of buien en lage temperaturen. De wind neemt wel wat meer in kracht af. (Michel Nulens - Meteoservices)14436