Het weer: winters!

In een noordelijke luchtstroming wordt koude gestoorde lucht over onze streken aangevoerd. Enkele dagen met neerslag staan op het programma. Deze neerslag kan een winters karakter hebben. Op de langere termijn bouwt een hogedrukgebied over onze regio, het wordt droger en zonniger, maar ook kouder met nachtvorst.
Vandaag schuift een storing over onze streken met veel wolken en perioden van lichte regen. Pas in de avond wordt het droger. De maxima liggen rond 8 graden.
Morgen is het koud in de ochtend met temperaturen rond het vriespunt, waarbij de wegen lokaal kunnen glad zijn. Er zijn opklaringen, maar na de middag neemt de bewolking toe, tegen de avond gevolgd door regen. Tijdens de nacht kan er tijdelijk regen en sneeuw vallen. De maxima liggen rond 6 graden.
Donderdag kan er voor de middag af en toe wat lichte regen of wat regen en sneeuw vallen. Na de middag blijft het meestal droog en zijn er ook enkele opklaringen. De maxima liggen rond 5 graden.
Vrijdag is het meestal droog bij 4 graden. Wolken domineren en een lokaal drupje motregen of sneeuwvlokje is niet uitgesloten.
In het weekend is het meestal droog met vooral op zondag meer zon. De maxima liggen rond 6 graden. Na het weekend wordt het gevoelig kouder met overdag maxima rond 3 graden en tijdens de nacht vriest het algemeen. Er is wel meer ruimte voor de zon. (Michel Nulens - Meteoservices)14581