Het weer: het wordt minder zacht

Met de invloed van depressies en storingen staat er aanhoudend wisselvallig weer op het programma, al wordt het na het weekend wel wat minder zacht. Op korte termijn krijgen we brede opklaringen en hoge maxima, waarbij het eerder lente lijkt dan winter.Vandaag maken wolkenvelden in de ochtend plaats voor brede opklaringen. De zon komt tevoorschijn en het blijft droog bij maxima rond 11 of 12 graden. Na de middag komt er stilaan meer bewolking opzetten.  
Morgen domineren wolken en af en toe valt er lichte regen of motregen. Het is nog steeds zacht bij maxima rond 9 of 10 graden.  
Maandag is het zwaar bewolkt tot betrokken met in de ochtend kans op wat regen. Nadien blijft het meestal droog en na de middag is een opklaring mogelijk. Het wordt wat minder zacht bij 7 graden.  
Dinsdag is het droog en is er vooral na de middag ruimte voor wat zon, al zijn er ook steeds wolkenvelden aanwezig. De maxima liggen rond 6 graden.  
De volgende dagen nemen de neerslagkansen opnieuw toe en het kwik kan nog een graadje achteruit gaan. Hierbij is het nog steeds iets te zacht voor de tijd van het jaar. Echt winterweer zit er voorlopig nog niet aan te komen. (Michel Nulens - Meteoservices)15095