Het weer: nog even onstuimig!

Storingen, depressies en veel wind, de weerkaarten geven al weken niets anders. Een constante hierbij zijn de relatief hoge temperaturen. Op de langere termijn lijkt de atmosfeer dan toch wat te stabiliseren onder invloed van een hogedrukgebied. Na het weekend zou het rustiger en droger moeten worden, evenwel het zou maar voor enkele dagen zijn.
In de vooravond neemt de bewolking verder toe en vanavond gaat het regenen. Ook de wind neemt sterk toe en straks zijn er rukwinden mogelijk tot 70 en lokaal 80 km/u. Maxima rond 8 graden.
Morgen is het wisselend tot zwaar bewolkt en er vallen enkele buien. Na de middag wordt het betrokken en van het zuiden uit komt er regen opzetten. De maxima liggen rond 8 graden en de wind doet het rustig aan.
Vrijdag is het vrij zonnig in de ochtend,maar nadien is er meer bewolking en na de middag gaat het regenen. De wind wakkert opnieuw aan met windstoten tot 80 km/u. Maxima rond 10 graden.
Zaterdag maakt lichte regen in de ochtend plaats voor droger weer met enkele opklaringen. Later is er kans op een bui. Erg zacht bij 13 graden, maar er komt opnieuw veel wind te staan.
Zondag zou een overwegend droge dag moeten worden met af en toe zonneschijn en maxima rond 10 graden.
 Maandag kan er in de ochtend wat regen vallen, maar is het nadien droog, dinsdag lijkt het meestal droog te blijven met veel wolken en op woensdag zou de zon aanwezig moeten zijn. De dagen nadien blijven eerder zacht, maar de neerslagkansen nemen wat toe. (Michel Nulens - Meteoservices)15303