Het weer: erg hoge maxima

Na de doortocht van een storing komen we enige tijd in nog zachtere lucht terecht, waarbij het kwik lentewaarden kan bereiken. Een volgende storing brengt neerslag en halfweg volgende week komen we dan weer in wat minder zachte lucht. De maxima blijven echter erg hoog voor de tijd van het jaar.
Vandaag schuift een storing vanuit het westen over onze streken. De bewolking neemt gestaag toe en halfweg de voormiddag volgt er ook lichte regen. Pas tegen de avond wordt het opnieuw droger. Maxima rond 9 graden en een matige wind.
Morgen wordt een droge dag. Aanvankelijk is er behoorlijk wat bewolking, maar later is er ook ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 11 graden.
Maandag is er flink wat zon en het kwik klimt dan ook flink. Maxima van 14 graden zijn daarbij mogelijk. Later is er wat meer bewolking en er staat een matige zuidenwind.
Dinsdag komt een storing vanuit het westen opzetten. De bewolking overheerst en later gaat het ook regenen. Bovendien komt er flink wat wind opzetten en zijn er windstoten mogelijk tot 70 km/u.
Na een droge woensdag kan er opnieuw regen vallen op donderdag en vooral op vrijdag wordt meer neerslag verwacht. Ook het volgende weekend verloopt wisselvallig, maar het blijft relatief zacht bij maxima rond 10 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)15381