Het weer: koud en wisselvallig

Koude, onstabiele en gestoorde lucht wordt aanhoudend naar onze streken aangevoerd. De temperaturen zijn bedroevend en de neerslagkansen hoog. Ook na het weekend is het nog steeds te koud, maar halfweg de nieuwe werkweek lijkt het wat zachter te worden.
Morgen is het droog in de ochtend met opklaringen, maar ook enkele mistbanken. Er komen echter stapelwolken opzetten en vooral na de middag zijn er ook enkele buien mogelijk. Eventueel met onweer. Maxima rond 18 graden.
Zondag is er flink wat zon in de ochtend. Na de middag zijn er enkele stapelwolken, maar op een enkele regenbui na, blijft het overwegend droog. Het kwik bereikt 18 graden.
Maandag meldt zich een regenzone in de loop van de namiddag vanuit het westen. Tot dan is het droog, maar bewolkt. Maxima rond 19 graden. In de avond en nacht volgt er veel regen.
Dinsdag is het betrokken en er zijn perioden met regen. Vanuit het noorden wordt het stilaan droger en later zijn er enkele opklaringen mogelijk. De maxima liggen rond 18 graden.
De volgende dagen zijn er nog steeds buien mogelijk, maar vanaf donderdag kan het kwik tot boven 20 graden klimmen. Vrijdag en zaterdag lijken wel droog te verlopen. (Michel Nulens - Meteoservices)16870